zondag 1 december 2013

Verkiezingen

Er zijn verkiezingen op handen. Wat er gekozen kan worden, is niet duidelijk. Dat het belangrijk is, staat vast. De afgelopen twee weken in Rajasthan kwamen we overal aanplakbiljetten tegen en om de haverklap reden er rickshaws langs met megafoons erop. TV debatten ziet geen hond, dus alle promotie vindt op straat plaats.
Als we de jongen op het dakterras in Pushkar goed begrepen zijn de verkiezingen in Rajasthan vandaag bezig. Die in New Delhi, waar we nu zijn, vinden als het goed is aanstaande woensdag plaats. Dan zijn wij in Varanasi, gelukkig.
Op dit moment zien we overal in de stad bijeenkomsten. Mannen met flyers, podia met luidsprekers en stoelen en zo groot mogelijke reclameborden langs de hoofdwegen. Er is overdadig veel politie op de been, wat maakt dat we bijeenkomsten op straat het liefst vermijden. De sfeer is relaxed, maar je hoeft in dit land maar met je vingers te knippen en alles slaat om.

Dit is de situatie momenteel beneden het dakterras in Pahar Ganj, waar we nu zitten. Iemand is heel druk een gammele geluidsinstallatie te testen, iemand anders schikt en herschikt de stoelen en een clubje agenten houdt de boel in de gaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten