donderdag 3 april 2014

Goodmorning Motel

Het had voor mij net zo goed Goodnight Motel kunnen heten, of Good Idea Motel. Het staat namelijk alleen in het Koreaans op de gevel, onleesbaar. Toch handig dat Lonely Planet schreef dat het 'big' en 'blue' was, anders had ik nu waarschijnlijk ergens anders gezeten. Wat overigens ook geen probleem zou moeten zijn, rondom het busstation is het een grote verzameling van motels.

Goed, het is vandaag Jeonju geworden. Mijn ronde door Zuid Korea gaat linksom, dat is bij deze besloten. Toen ik net na de middag op het naastgelegen busstation uit de 'deluxe bus' stapte zag ik het grote blauwe gebouw direct liggen. Bij de ingang speelde een jengelend muziekje toen ik langs een sensor liep en uit een hoek kwam direct een klein vrouwtje aansloffen. Als ik zeg aansloffen, dan bedoel ik ook echt aansloffen. Ik vermoed dat er geen zool meer onder haar pantoffels zit..

Ik vroeg om een kamer en bij het woord 'room' kwam er een stroom aan Koreaanse woorden uit haar. Ahum. Ze pakte een sleutel en nam me mee naar de vijfde etage, dat is hier wat wij in Europa de vierde zouden noemen. In de lift vertelde ze lachend verder, geen idee waarover, maar ik had er alle vertrouwen in dat ik hier vannacht zou slapen. Het eerste wat ze me in de kamer liet zien, was hoe de bizar grote televisie met zijn 42 zenders werkte. Daarna kwam de airco aan bod (niet nodig bij amper 20 graden) en daarna ging ze weg. Mij achterlatend in deze überkitsch kamer.

Ik inspecteerde uit gewoonte lakens en badkamer en liet mijn rugzak achter om beneden eens te vragen wat dit mij zou gaan kosten. Mevrouw pakte een rekenmachine en tikte 35.000 in. Ik ging akkoord,  legde 105.000 won neer en mevrouw begreep direct dat ik drie nachten zou blijven.
Voor die 35.000 won (24 euro) krijg ik een double room met badkamer voorzien van bad en shampoo/douchegel/haarlak/etc. Een koelkast inclusief twee flesjes vruchtensap, een waterapparaat voor koud en stomend heet water, een idioot grote flatscreen televisie, een bloemetjeskaptafel-met-spiegel, matrasverwarming, twee kimono's, twee paar sloffen en een condoomautomaat.

Fijn. Geregeld. Klaar. Zonder een woord Koreaans te verstaan.

3 opmerkingen:

 1. Die kaptafel! Prachtig! :-D
  Ik zeg; goeie deal *grinnik*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goeie deal! Kan je die spiegel voor me meenemen? :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En voor mij dan graag de tafel... X-D
  Het ziet er niet verkeerd uit voor maar 24 euro!

  BeantwoordenVerwijderen