zondag 6 april 2014

Shoppen. En meer.

Vanmiddag was ik bij E-Mart. Een enorme supermarkt, vergelijkbaar met een Franse hypermarché, maar dan nog een extra verdieping erop. Een roltrap in de supermarkt, hebben jullie beeld? En dan die hele winkel volgestouwd met spullen waarvan ik niet kon lezen wat het was.

Op de wilde gok heb ik wat bladgroente gekocht, een beker instantnoodles, sojamelk met bananensmaak, koekjes in schattige roze doos (toegegeven, ik viel voor de verpakking), groene thee die bij thuiskomst bruine rijstthee blijkt te zijn en meer. Bij de naastgelegen boekwinkel vond ik nog memoblaadjes, verjaardagskaartjes, pennen en stickers. Perfecte souvenirs die geen ruimte innemen. Stiekem nam ik ook nog even een kijkje bij Shinsegae, de Koreaanse versie van de Bijenkorf. Wat een winkel! Hier in Gwangju telt hij acht verdiepingen, maar die in Busan (waar ik woensdag heen ga) schijnt het grootste shoppingcenter ter wereld te zijn. Dat vraagt nog om een bezoek.

Natuurlijk hang ik ook zo af en toe nog even de toerist uit. Vrijdag struinde ik door de 'hanok village' in Jeonju (had helaas een vrij hoog Volendam/Zaanse Schans-gehalte) en gisteren nam ik de bus naar Maisan Provincial Park voor een flinke wandeling door de bergen, samen met eindeloos veel Koreanen. Als eindpunt de mooie Tap Sa tempel. 

De komende drie nachten ben ik in Gwangju. Ik slaap in een heel klein hostel (maar 9 bedden): een open woonkeuken met eromheen een badkamer en drie slaapkamers. Het is niets meer of minder dan de bovenverdieping van een huis. Beneden woont Pedro met zijn familie, boven is het hostel waar ik vandaag de enige gast ben. Ik kreeg van hem een upgrade van stapelbed naar tweepersoonskamer. Dat was lief!


2 opmerkingen:

  1. Ow, al die hebbedingetjes...zo leuk!
    Het is genieten zo op afstand mee te reizen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Onvoorstelbaar he, die grootte van een supermarkt.
    Leuke dingetjes inderdaad, waren de koekjes lekker? :-)

    BeantwoordenVerwijderen