maandag 21 april 2014

Terug in Seoul

Daar zit ik weer: in hetzelfde stapelbed waar mijn reis ruim drie weken geleden begonnen is. Drie weken die voorbij vlogen, zoals dat altijd gaat als het ergens mooi is.

Wat was Korea ontzettend gaaf! Wat mij betreft is Korea een aanrader voor iedereen die naar Azië wil, maar dan zonder in te leveren op comfort en hygiëne. Er is natuur waar je zonder gids doorheen kunt trekken, verdwalen is onmogelijk,  je komt immers altijd wel weer ergens een openbaar toilet, ticket office of eethuisje tegen. Drie onvermijdelijke dingen in de Koreaanse wildernis. En er zijn uiteraard de steden met ultramoderne winkelcentra en eindeloos veel koffiebars in alle soorten en maten. 

Ik zag volle miljoenensteden, adembenemde vergezichten in de bergen en mystieke tempels. Ik sliep in kleine guesthouses, dronk thee in gezellige cafés en converseerde omslachtig met nieuwsgierige Koreanen die geen Engels spraken. Ik voelde me nog nooit ergens zo veilig en had nog nooit een land gezien waar altijd en overal een brandschoon openbaar toilet voorhanden was. Ik ontmoette medereizigers en zag twee van hen gisteren bij toeval weer terug in het guesthouse in Andong. Die gelegenheid grepen we aan voor een gezamenlijk diner en een fles soju (Koreaanse wodka) in de avond. Het was goed zoals het was.

Morgen gaat de Lonely Planet van Korea met de post naar Nederland, samen met wat platte souvenirs. Dat scheelt weer bijna een halve kilo bagage. Morgen loop ik nog een laatste ronde door Seoul, drink ik een laatste green tea latte en morgen laat ik nog gauw al mijn kleren uitwassen.

Op naar de Filipijnen!

2 opmerkingen:

  1. Vanaf deze kant van de wereld zag het er geweldig uit. En als ik dit zo lees dan was het ook zo! Op naar het volgende hoofdstuk van je reis.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat slim om alvast spulletjes terug te sturen :)
    Ik heb weer meegenoten van dit deel en blijf dat natuurlijk het volgende stuk ook doen! ;-)

    Diner was een mooie afsluiter.

    BeantwoordenVerwijderen