zondag 24 november 2013

Wat hebben we gekocht?

Vanmiddag liepen we na het fort nog een stukje door de smalle straatjes van het blauwe centrum van Jodhpur. Specifiek waren we op zoek naar de winkel van de Sambhali Foundation. Een organisatie die vrouwen stimuleert om een economisch onafhankelijk leven op te bouwen. Ze maken en verkopen prachtige souvenirs van sleutelhangers en sieraden tot kaarten en kleding. Ik vond er een mooie groen-met-gele salwar, een broek die elke Indiase vrouw in de kast heeft hangen.
Een stukje verder kwamen we bij de markt. Een drukke verzameling kraampjes vol kleurrijke spullen. Van emmers tot zeven en van ondergoed tot bloemkool. Alles. Omdat de shawl die ik meenam uit Nederland inmiddels verschrikkelijk muf ruikt, zocht ik een nieuwe roze dupatti uit. Een luchtige dunne shawl die fijn groot is.
Daarna zagen we nog wat rare vruchten liggen. We mochten proeven en waren verkocht. Zoet, vol kleverige zwarte pitten en een klein beetje vruchtvlees. De buitenkant zit vol schubben, als een artisjok. Heeft iemand enig idee wat we gekocht hebben? Wij nog niet...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten