maandag 31 maart 2014

Hallo Seoul!

Goed, dag één en twee van deze grote reis zitten erop. 
Dag één bestond hoofdzakelijk uit afscheid nemen op Schiphol, wachten, in een rij staan, vliegen, wachten, nog meer wachten, nog verder vliegen, een visumformulier invullen en weer in een rij staan. Om uiteindelijk in de vroege ochtend van dag twee in Seoul te arriveren.
Dag twee bestond vervolgens uit worstelen met een jetlag. Toen ik net geland was om 9.15h vroeg mijn biologische klok zich af of we nog gingen slapen, in Nederland was het toen immers 1.15h 's nachts. Rond lunchtijd ging diezelfde biologische klok in protest en viel ik op het dakterras in de zon bijna in slaap. 's Avonds laat was ik zo wakker dat ik het nog 3.00h heb zien worden vannacht. Erg veel meer dan een verkennende ronde door de Hongdae wijk heb ik gisteren dus niet uitgevoerd. Ik heb een bank gevonden die vreemde betaalpassen accepteerde én Engelse tekst had en binnen 200 meter zijn twee kleine buurtwinkels voor wat boodschappen, dat was toch wel de belangrijkste reden om de straat op te gaan.

Zo werd het vandaag dag drie en begon ik de rest van Seoul te verkennen, samen met mijn vers aangeschafte T-Money Card en 10.000 Won reistegoed (wow, dat klinkt duur!). Een soort OV-chipkaart, maar dan beter en duidelijker geregeld. Ik bezocht één van de grote paleizen uit vervlogen tijden en struinde wat door downtown Seoul. Drie keer nam ik de verkeerde metro uitgang en zag zo veel meer dan de bedoeling was. Ik verkeer nog half in een roes door de jetlag, ik voel me een vreemdeling die geen wijs wordt uit alle Koreaanse karakters en de onbestemde geur van het Koreaanse eten laat me nog niet direct watertanden. Alles samen maakt dat ik 's middags fijn plaatsneem op het dakterras van het guesthouse. Kopje thee erbij, voetjes omhoog, stadsplattegrond en potlood erbij en zo maak ik een plan voor morgen. 

3 opmerkingen:

 1. Wow Korea, dat klinkt als heel ver weg en dat is het dus ook. Prachtig gebouw op die eerste foto.
  Heel veel sterkte met de jetlag. Hopelijk voel je je morgen al een stuk beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je bent er!! Ik lees weer met veel plezier mee.
  groetjes,
  Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Poeh, dat lijkt me verschrikkelijk zo'n jetlag. Gelukkig ben jij een nuchtere reizigster ;-)

  BeantwoordenVerwijderen