vrijdag 30 januari 2015

Wat te doen in Dublin - 1

Begin oktober, ik was net goed en wel terug uit Azië, vroeg mama of ik nog plannen had voor een stedentrip in de winter. Dat ze wel graag mee wilde als ik een voordelig ticket kon vinden. We voegden diezelfde avond de daad bij het woord en vonden een Ryanair koopje naar Dublin. 

Na zes dagen is dit de top vijf die je wat mij betreft niet mag missen:

1. 's Avonds in de pub een bord 'Irish stew' eten met een glas donker bier erbij. Pak gewoon de buurtpub, degene die het minst aantrekkelijk oogt, stap door de dubbelen deuren met zware gordijnen naar binnen. Bestel aan de bar een bord eten, kies een tapbier dat je nog niet eerder hebt gehad en zoek een tafeltje langs de muur of een lege barkruk. Plezier gegarandeerd, ook als je -zoals ik- geen echte kroegtijger bent.







2. De Chester Beatty Library bezoeken. De geheime tip, een prachtige collectie papieren, boeken en prenten uit het nabije en verre oosten. Toegegeven, het heeft niet veel met de stad Dublin te maken, maar als je een uurtje over hebt en van papier en boeken houdt, is dit echt de moeite waard. Ook fijn: het is gratis.

3. Guinness Storehouse, ook als je niet van bier houdt. Guinness is iets totaal anders dan wat we in Nederland bier noemen. Het is donkerder, smakelijker, voller, minder bitter. Alleen al voor de gratis pint (ok, die zit gewoon in de entreeprijs) in de Gravity Bar helemaal bovenin, is dit de moeite waard. Het uitzicht over de stad is prachtig! Mocht dat bier op een lege maag vallen, dan kun je eerst op de zesde verdieping een goed hapje eten bij Arthur's Bar.

4. Winkelen of een hapje eten in het Powerscourt Townhouse. Eén van de vele oude townhouses, prachtig gerestaureerd en vol met bijzondere kleine winkels. Van een heuse poppendokter op de bovenverdieping tot een fijne wolwinkel beneden en modeboutiques her en der. Tussendoor zitten er een paar kleine en goede cafeetjes en restaurants voor een snelle kop koffie of een langzame lunch.


5. Slapen in het Generator Hostel. Laat je niet afschrikken door het woord hostel, behalve slaapzalen hebben ze aparte verdiepingen voor tweepersoons kamers met eigen sanitair. Precies als in een gewoon hotel, maar dan best heel voordelig. Generator staat in Europa bekend om zijn moderne, strakke inrichting en goede voorzieningen. De wijk Smithfield is tevens erg 'upcoming' en wordt hipper en hipper.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten